Projektet

CityX - Unë, Prishtinë

Projekti artistik pjesëmarrës socio-kulturor CityX ka bërë ndërkohë ndalesa në 13 qytete në mbarë botën: në Evropë, Azinë e Vogël, Afrikë si dhe në Amerikën Jugore, Veriore dhe Qendrore.

AUTOSTRADA BIENNALE

Mbrëmë është hapur edicioni i tretë i Autostrada Biennale. Edicioni i sivjetmë mbështetet nga Goethe Institut dhe Goethe-Zentrum në Prishtinë dhe mbahet nga 01.07- 11.09.2021

BESUCH DER PASCH-SCHULEN

Sot, me datë 22.06.2021, Goethe- Zentrum në Prishtinë vizitoj dy shkollat, Mileniumi i Tretë në Prishtinë dhe Vezir Jashari në Ferizaj, që janë dy shkollat partnere në Kosovë në kuadër të Iniciativës Partnerët e së ardhmes (PASCH) dhe mbështetën nga Goethe Insitut dhe Goethe-Zentrum në Prishtinë.

DITA EVROPIANE E GJUHEVE 2020

Dita Evropiane e Gjuhëve
1.10.2020 Nën organizmin e EUNIC Prishtina, pjesë e së cilës është edhe Goethe- Zentrum, Ambasadës Franceze në Prishtinë, Alliance Francaise dhe International Play, dje u shënua Dita Evropiane e Gjuhëve.

FICTIONFEST

Fiction Fest: Lexim letrar me Matthias Nawrat, Sandra Guric dhe Nava Ebrahimi
Goethe Institut dhe Goethe-Zentrum Prishtina kanë mbështetur festivalin e prozës artistike Fiction Fest me pjesëmarrjen e tre autorëve të gjuhës gjermane: Matthias Nawrat, Sandra Guric dhe Nava Ebrahimi.

FILMVORFÜHRUNG-FREIHEIT IN KINDERSCHUHEN

Mbrëmë, Goethe-Zentrum në Prishtinë shfaqi filmin dokumentar “Liria në fillesat e saj“ në kinemanë Armata. Pas shfaqjes pati një diskutim me Joachim Stall, skenarist dhe regjisor i filmit, dhe asistenitn e tij, Dietmar Martini. Falenderojmë Joachim Stall dhe Dietmar Martini që ju përgjgjen ftesës së Goethe-Zentrum. Gjithashtu, falenderojmë të gjithë pjesëmarrësit për praninë dhe kontributin e tyre me pyetje dhe për diskutimin shumë interesant.

SCHREIBWERKSTATT MIT SEBASTIAN 23

SCHREIBWERKSTATT MIT POETRY SLAMMER SEBASTIAN 23
Einer der bekanntesten Poetry Slammer Deutschlands, Sebastian 23, führt eine Schreibwerkstatt
in Prishtina durch.

SOMMERCAMP ATHEN 2020

Kampi Veror “Rinia ndërton të ardhmen-Iniciativat tona!“
07.07.2020 Këtë vit kampet verore rajonale për nxënës të organizuara nga Goethe – Institut në Athinë po mbahen në formë virtuale. Tema e kampeve për këtë vit është “Rinia ndërton të ardhmen-Iniciativat tona!“ dhe mbahen nga 02 deri 11.07.2020. Pjesëmarrës në kampe janë edhe 5 nxënës/e nga Kosova.

BERLINER MYTHEN AUSSTELLUNG

Funksionalizimi i ekspozitës “Mitet berlineze” gjatë mësimit në Goethe-Zentrum.
Një mësimnxënie ndryshe!

DEUTSCHALND QUIZ

Fituesi i Kuizit për Gjermaninë është Rion Hoxha
Çmimi është një bursë kursi në Goethe-Zentrum.
Urime të përzemërta!

EINWEIHUNG NEUER DEUTSCHRAUM AN DER UNIVERSITÄT PRISTINA

Inaugurimi i Sallës së gjermanishtes në Universitetin e Prishtinës
Sot në Universitetin e Prishtinës solemnisht u inaugurua Salla e gjermanishtes së Katedrës së Gjuhës dhe Letërsisë gjermane nga Ministrja e Arsimit Arbërie Nagavci, Zëvendësambasadori gjerman Jan-Axel Voss dhe Rektori i Universitetit të Prishtinës Prof. Dr. Naser Sahiti.

FILM IM DAF-UNTERRICHT

Dje, Goethe-Zentrum në Prishtinë mbajti trajnimin për mësimdhënësit e gjuhës gjermane “Filmi në orën mësimore të gjuhës gjermane si gjuhë e huaj“ me trajneren, znj. Sabine Uibel.

SANDRA HOFFMAN LESUNG SCHREIBWERKSTATT

Disa pamje nga dita e parë e punëtorisë – Të shkruarit kreativ me Sandra Hoffmann, e cila po mbahet në Goethe-Zentrum.Disa pamje nga dita e parë e punëtorisë – Të shkruarit kreativ me Sandra Hoffmann, e cila po mbahet në Goethe-Zentrum.

SOMMERCAMP 2019 OHRID

Goethe Instituti Shkup organizoi në Ohër një Kamp Veror, në të cilin morrën pjesë 60 nxënës nga PASCH-shkollat prej Maqedonisë Veriore, Shqipërisë dhe Kosovës. Teatri dhe gjermanishtja ishin komponentet thelbësore të Kampit Veror.

TAGE DER DEUTSCHEN SPRACHE

„Sophie Scholl – Die letzten Tage“ („Sophie Scholl – Ditët e fundit“) është një film artistik gjerman i regjisorit Marc Rothemund nga viti 2005. 

Dita e Europës 09.05.2017

Gjuha gjermane në lëvizje 2017

Gjuha gjermane në lëvizje 2016

Wanderaustellung des Goethe-Instituts "Erfinderland“

Seminar avansimi me mësimdhënës nga Prishtina, Tirana dhe Shkupi/ 2016

Kurset tona provuese për fëmijë me 14.05.2016

Kurset tona provuese për fëmijë me 13.05.2017

Seminar avansimi me mësimdhënës nga Tirana, Prishtina dhe Shkupi/ 2017

Dita e dyerve të hapura më 26.05.2016

sr_RSSerbian