Lesung Clemens Meyer

Goethe-Zentrum në Prishtinë ka kënaqsinë të ju ftojnë në leximin letrar me shkrimtarin gjerman, Clemens Meyer.
Clemens Meyer, i lindur me 1977 në Halle, jeton në Leipzig. Në vitin 2006 u botua romani i tij parë ›Als wir träumten‹/›Kur ëndërronim‹, pasuan ›Die Nacht, die Lichter. Stories‹ /›Nata, dritat. Tregime‹ (2008)/, romani ›Im Stein‹/ Në gur (2013)‹. Në vitin 2017 botoi përmbledhjen me tregime ›Die stillen Trabanten‹/›Satelitët e heshtur‹.
Clemens Meyer është shpërblyer më shumë ҫmime letrare për veprën e tij, ndër të tjera edhe me ҫmimin e panairit të librit të Leipzig-ut. Romani i tij ›Im Stein‹ është vlerësuar me ҫmimin letrar të Bremen-it, ishte në listën e ngushtë të ҫmimit vjetor Deutscher Buchpreis dhe i nominuar për ҫmimin Man Booker International 2017. Romani ›Als wir träumten‹ dhe tregimi i tij ›In den Gängen‹ janë bërë filma dhe që të dytë kanë konkuruar në festivalin e Berlinales.
Clemens Meyer gjendet në Kosovë në kuadër të programit të rezidencës letrare nga Qendra Multimedia“Prishtina nuk ka lum“, e cila u mundëson shkrimtarëve dhe përkthyesve letrar një bursë qëndrimi katërjavore në Kosovë.

No event found!

This will close in 0 seconds

sqAlbanian